mandag den 31. maj 2010

søndag den 30. maj 2010

Bare en lille prøve

Yes, jeg kunne finde ud af at lave mærke på mine billeder ( med min datters hjælp :)

Loppeshopper

Jeg kunne godt ha ønsket mig lidt bedre vejr i dag da jeg var til loppemarked. Det stod ned i stride strømme, det var bare så synd for alle dem der havde pakket deres biler for at stå på markedet og sælge. Men et par godter kom der med hjem i posen.
Se bare her, skønt regn vådt retro stof hænger til tørre. Flot bog med dejlige og inspirerende billeder til en tier.
Om et par uger skal vi feste i haven. Min datter og jeg har fødselsdag og jeg kan helt sikker få et par gode ideer når jeg kigger på de her billeder fra bogen.

Glæder mig til sol, sommer og varme.




En skøn metal æske til 10kr. kan man altid bruge.




To fine lysestager til fyrfadslys, 5kr (for begge). Se lige den søde bølgede kant.



Regnvåd og kold, men glad for de fine køb. Så nu skal jeg ha varmen med en god kop caffe latte :)
Har du lavet noget spændende i dag?


fredag den 28. maj 2010

Jeg får lyst til en kop te........

Se lige her, en sand fryd for øjet. Russiske Natalia Ponomareva har designet disse skønne origami fugle tebreve.
Jeg får lyst til en kop te, hvad med dig?



torsdag den 27. maj 2010

Bytte, bytte købmand

Har du lyst til at bytte? Jeg har to dynbetrækker med blå og turkis blomster og vil gerne bytte det ene væk. Jeg klipper gerne op i mindre stykker så flere kan få glæde af det.

Award

Jeg har fået denne flotte Award af hele 4 dejlige Bloggere.

Tulles klædeskab, som maler de flotteste malerier, ta et kig og lad dig friste. Enjoy-Being-Duen, som ud over at skrive om hvad der rører sig i hverdagen, også inspirere med dejligste opskrifter på kager og mad. Ballerina med en super flot blog i fransk landstil og dansk sommerhusstil. Karen Klarbæks verden. Hvis du ikke allerede kender Karens dejlige blog skulle du ta et smut forbi. Hun er så inpirerende og deler gerne ud af sine kreative ideer.

Jeg er meget stolt og glad for at ha fået en award af jer alle 4. Tusind tak.

Jeg skal fortælle 7 ting om mig selv.

1. Jeg er mor med et stort M.
2. Jeg elsker mørk chokolade.
3. Fandt ud af her i weekenden at jeg var pinlig. Kom til at skrige da jeg skulle fodre en kamel ( havde ikke troet den havde så stor en mund ) med en tot græs, hvorefter den mindste kiggede på mig og udbrød. Mor du er pinlig!
4. Jeg har et samler gen, er desværre ikke så god til at smide ud som min mand gerne vil ha jeg skulle være.
5. Elsker at få håndskrevne breve, det er så dejligt personligt.
6. Når jeg læser et blad begynder jeg altid bagfra.
7. Er (desværre ) den eneste i familien der syntes jeg synger godt :)

Jeg vil gi awarden videre til Piskeriset på eventyr, som jeg ofte besøger for at få ny inspiration til min madlavning. KirstenK, som er utrolig kreativ, og har gang i mange spændende projekter.

tirsdag den 25. maj 2010

Hjemmestøbte muffinlysestager

Jeg er så heldig at jeg har fået min ide om muffinlysestager med i Sif Orellanas bog, Rollinger og roulader. Hvis du har lyst til selv at lave disse lysestager kan du se opskriften i bogen under, læsernes 10 fuldtræffere. Lysestagerne er lavet af gips, som blir malet og dekoreret. Enkel og hurtig pynt til f.eks fødselsdagsbordet.


mandag den 24. maj 2010

Hornfiskefrikadeller

Så er hornfisken landet her hos mig. Vi var en tur i Mariager i dag og blive blæst igennem. Det var en rigtig dejlig frisk tur, der gav sunde røde kinder. Mathilde og hendes far hyggede sig med at fiske efter hornfisk, mens jeg samlede sten. Der er noget ganske særligt dragende ved at gå langs strandkanten og kigge efter flotte sten. Da vi kom hjem blev hornfiskene lavet til frikadeller efter den her opskrift, med fløde fra en kærlig ko og æg fra høns der er glade for at være på land. ( Lone skriver på sådan en dejlig måde jeg bare lige måtte dele )

Pinke æg....

Det kan nok være min mand spærrede øjnene helt op her til morgen da jeg havde lavet pinke blødkogte æg til ham :) Jeg syntes de blev rigtig fine ( kan desværre ikke huske hvor jeg har fundet ideen)
Det blev også til et par små morgen kanin boller til børnene.




søndag den 23. maj 2010

Dejlig dag

Dejlig lørdag med hjemlige sysler. Utrolig sådan en forskel sol og varme kan gøre. Humøret stiger og jeg får en helt anden energi. Ikke fordi jeg fik lavet specielt meget. Det blev til lidt farvet lyserød perlesukker........ som nu står og venter på at blive brugt som pynt på en jordbærkage. Har du lyst til at prøver er opskriften meget enkel. Du skal bruge 3 dl perlesukker, 1 spsk. vand og en lille dråbe konditorfarve. Hæld vand i en skål og tilsæt farven. Bland sukker i og rør rundt. Hæld sukkeret op på en bageplade i et tyndt lag. Lad det tørre helt før det hældes i en krukke.

Imens jeg lavede prinsessefarvet sukker, hyggede Mathilde og hendes veninde sig med at male popcorn og Mallows med konditorfarve.


Dejligt når man kan fange de store piger med lidt kreative sysler. Der blev malet sjove og farlige uhyrer, skrevet tekst og ikke mindst blev der guffet og drukket saftevand.



Øjebliks billeder fra haven.


Det bedste klatretræ.






Håber du nyder pinseferien lige så meget som jeg gør.

lørdag den 22. maj 2010

DIY opsats

Denne opsats har jeg lavet af en genbrugs tallerken og en lysestage.
Se her hvordan............. du skal bruge en tallerken.
Skabelon på det billede du gerne vil ha overført på tallerkenen.


En gang maling i den rigtige farve.


Når malingen er næsten tør, fjerner du forsigtigt skabelonen.




Lim lysestagen under tallerkenen med porcelænslim, og vupti...........




så har du lavet din helt egen og anderledes opsats.









onsdag den 19. maj 2010

DIY blyant

Mine blyanter har fået en sommer make -over. I min papir bunke ligger der rigtig mange små stykker fint papir som jeg bare ikke har kunnet nænne at smide ud. Til det her projekt passer de små stykker fint. Du skal du bruge, papir, decopage lim/lak og en blyant der trænger til lidt forandring.
Og så er det bare med at komme i gang.

Smør lim på papiret og rul det omkring blyanten, og det var så det. Vent med at spidse den til limen er helt tør.
Og så har du de fineste blyanter :)






søndag den 16. maj 2010

Retro fund

I dag har jeg været til bagagerums marked i Ebeltoft, og var heldig at finde lidt retro guf. Skønne gamle grydelapper i pastel farver til 1 kr. stykket ( ja du læste rigtigt ) og et sæt sengetøj i sommer gul til 20kr. Så nu er det bare med at komme i gang med at sy. Jeg vil gerne sy nogle dejlige puder. Kender du det, man få vasket, strøget og lagt stoffet fint sammen på hylderne og så kan man ikke få sig selv til at klippe i det, men går bare og kigger og glæder sig over de flotte farver? Sådan har jeg det. Men nu skal jeg i gang med de puder som jeg så længe har ønsket mig. Det blev også til en kernelæder taske i brændt orange til 80kr. Tror den vil være rigtig god som rejse taske når jeg skal på weekend tur med pigerne :)





lørdag den 15. maj 2010

Lørdags regn

Det regner og det regner. Ikke lige det vejr jeg havde aller mest lyst til i dag. Selv mine blomster hænger med hovedet. Normalt kan jeg godt li regn, for det gir mig ro til at lave inde sysler og hygge op med levende lys. Men i dag syntes jeg faktisk ikke det er spor hyggeligt. Jeg havde andre planer.... Alle mine krukker skulle plantes til i solskinds vejr, med efter følgende optænding af grillen til en hånd pølse og en kold øl på teressen. Jeg havde sat en maskine fuld tøj over der skulle ud og luftes i ( efter mine planer) det gode vejr...... Nu sidder jeg bare her og kan ikke rigtig komme igang. Hvad laver du på sådan en regnfuld lørdag eftermiddag? Håber der kommer gode ideer som kan inspirere mig til at komme lidt i sving :)


fredag den 14. maj 2010

Hæklede hjerter

Her til morgen har jeg hæklet de sødeste små neon pink hjerter, som jeg vil dele med jer. De er hurtige og nemme at hækle. Har du lyst til at prøve så ta et kig her,

onsdag den 12. maj 2010

Morgen blogleg


Jeg er blevet udfordret til leg med af, Piskeriset på eventyr. Så lad os komme igang.


Morgenens nedtur, kender jeg ikke så meget til, jeg er a-menneske og er næsten altid glad om morgenen. Men skal jeg nævne hvad der kunne gi mig en nedtur, må det være en telttur, hvor man vågner efter en kold og klam nat til øsende regnvejr. Det kunne helt sikkert få mig til at krybe helt ned under dynen.

Uden for mit vindue, står haven i fuldt flor. Elsker denne årstid hvor det hele spirer frem.

I mit fjernsyn kører, der et børnepogram. Jeg ser sjældent tv, og vælger med omhu hvad jeg vil se.

Jeg vil til at høre, noget god musik. Måske blir det Jack Jonson med Banana Pancakes
Mit tøj er, ved at være udskiftnings klar til noget mere forårs agtigt :)
I dag skal jeg nå, ingenting. Bare slappe af, nyde at ha tid og ro til at gøre lige hvad jeg vil.

Men jeg vil hellere, hvis jeg kunne trylle vejret om til sol og sommer, så ville dagen være perfekt for mig.

Weekenden skal gå med, hygge med gode venner, lækker mad og rødvin. Grin, snak og leg.

I vindueskarmen, vil jeg pynte op med en stor buket friske perlehyacinter fra haven, for der trænger til lidt farve og fornyelse.

Morgenens optur, er at blive vækket af en lille hånd der klemmer min.

Dette billede har i aldrig set, ja det var så her det øverste billede skulle ha været. Neon pink er også in her hos os.
Jeg vil gerne kaste bolden videre til Frk Hverdag, og Ingeborgs linjer.

mandag den 10. maj 2010

Endnu engang

Endnu engang er jeg blevet dejligt inspireret af hende her. Er simpelthen faldet for de her skønne ugler, som er hurtige at lave.

Selv min den store pige syntes de er søde. Hun har bestilt en der skal hænge i en lædersnor om halsen :)