onsdag den 17. marts 2010

Verdens bedste

Mit navn det står
med stjerneskud,
for snart så springer våren ud.
Mit navn det står med huse,
og med en enkelt bluse.
Mit navn det står med gækker,
fordi du er så lækker.


Her er opskriften på verdens bedste gulerodskage. Gulerodskage

2dl sukker

2æg

1 1/2 dl vindruekerneolie

1/2 l fintreven gulerod

2 1/2 dl hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 tsk natron

2 tsk. stødt kanel

2 kvivspids stødt nellike

1 knivspids stødt ingefær

1 knivspids kardemomme

50 g smuttede hakkede mandler

1 håndfuld rosiner



Glasur

50 g flødeost naturel

70 g smør

1 1/2 dl flormelis

1 tsk. vaniljesukker



Rør sukker, æg og olie sammen, og kom reven gulerod i. Tilsæt hvedemel, bagepulver, natron og krydderier, rør det sammen, og vend til sidst de hakkede mandler og rosiner i.

Hæld den tynde dej i en smurt rund form, og bag i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 50 men.

Rør ingredienserne til glasuren sammen med elpisker, og spred den på kagen, når den er kold. Pynt evt. med skiver af glaserede citroner.






4 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Jeg kender godt opskriften og jeg elsker simpelthen den kagen og toppingen er jo et helt smagskapitel i sig selv...

MollyMy sagde ...

KirstenK - I det her tilfælde er det lige præcis glasuren der er prikken over i'et.

Piskeriset sagde ...

Jeg kan ikke tåle at se sådan et billede... jeg eeeelsker gulerodskage :-)

Den lyder superlækker!

MollyMy sagde ...

Hvor er det dejligt at jeg kunne ramme et af dine svage punkter :)) for jeg har godt nok tit savlet over dine kager og desserter.