Mit navn det står
med stjerneskud,
for snart så springer våren ud.
Mit navn det står med huse,
og med en enkelt bluse.
Mit navn det står med gækker,
fordi du er så lækker.
Her er opskriften på verdens bedste gulerodskage. Gulerodskage
2dl sukker
2æg
1 1/2 dl vindruekerneolie
1/2 l fintreven gulerod
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk natron
2 tsk. stødt kanel
2 kvivspids stødt nellike
1 knivspids stødt ingefær
1 knivspids kardemomme
50 g smuttede hakkede mandler
1 håndfuld rosiner
Glasur
50 g flødeost naturel
70 g smør
1 1/2 dl flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Rør sukker, æg og olie sammen, og kom reven gulerod i. Tilsæt hvedemel, bagepulver, natron og krydderier, rør det sammen, og vend til sidst de hakkede mandler og rosiner i.
Hæld den tynde dej i en smurt rund form, og bag i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 50 men.
Rør ingredienserne til glasuren sammen med elpisker, og spred den på kagen, når den er kold. Pynt evt. med skiver af glaserede citroner.
2dl sukker
2æg
1 1/2 dl vindruekerneolie
1/2 l fintreven gulerod
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk natron
2 tsk. stødt kanel
2 kvivspids stødt nellike
1 knivspids stødt ingefær
1 knivspids kardemomme
50 g smuttede hakkede mandler
1 håndfuld rosiner
Glasur
50 g flødeost naturel
70 g smør
1 1/2 dl flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Rør sukker, æg og olie sammen, og kom reven gulerod i. Tilsæt hvedemel, bagepulver, natron og krydderier, rør det sammen, og vend til sidst de hakkede mandler og rosiner i.
Hæld den tynde dej i en smurt rund form, og bag i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 50 men.
Rør ingredienserne til glasuren sammen med elpisker, og spred den på kagen, når den er kold. Pynt evt. med skiver af glaserede citroner.
4 kommentarer:
Jeg kender godt opskriften og jeg elsker simpelthen den kagen og toppingen er jo et helt smagskapitel i sig selv...
KirstenK - I det her tilfælde er det lige præcis glasuren der er prikken over i'et.
Jeg kan ikke tåle at se sådan et billede... jeg eeeelsker gulerodskage :-)
Den lyder superlækker!
Hvor er det dejligt at jeg kunne ramme et af dine svage punkter :)) for jeg har godt nok tit savlet over dine kager og desserter.
Send en kommentar